C6 by Anne Cohen

Det hele startet med en lidenskap for havet. På jakt etter enkelhet i livet dro Danske Anne Cohen ut og seilte, hun krysset Atlanterhavet to ganger - den sørlige ruten i 1993, og senere den nordlige ruten i 1997 på en 60 fot lang Vendé Globe racerbåt.

Selve konstruksjonen av den 60 fot store Vendé Globe racerbåten var der Anne Cohen ble kjent med karbonfiber. Under arbeidet med opprettelsen av racingbåten lærte hun om komposittmaterialer både i tankene og å i utforming.

Med en lidenskap for design og materiale ble Anne Cohen forelsket i at karbonelementet var det mest enkle og likevel komplekse atomet, og med det store spekteret av materialisering som får karbon til å vises i flere former. Drømmen om å lage en karbonring basert på rene karbonatomer ble født. Med grafittfiber og diamanter kunne hun fortelle sin historie om livet.

C6-designkonseptet er basert på filosofien om C6 som et symbol på livet. Svart som kull og tydelig som lys i seg selv. Designet leker også med tid, rom og eksistens. En evolusjon fra supernovaeksplosjoner til moderne teknologi.

C6 by Anne Cohen har vunnet flere designpriser og er virkelig en innovasjon i vårt moderne smykke univers.